Totalul afișărilor de pagină

Team picture 2021/2022

Team picture 2021/2022

sâmbătă, 4 februarie 2012

Propunere modificare sistem de desfasurare DGB - Liga Magica

La initiativa managerului si cu ajutorul colegului Dudu am inaintat, catre organizatori, o propunere de modificare a sistemului de desfasurare a DGB, propunere care speram noi sa fie acceptata si implementata din toamna, odata cu inceputul unei noi editii. Mai jos voi afisa ceea ce am specificat in proiect cu rugamintea sa veniti cu comentarii daca considerati ca ar mai trebui ceva modificari. Chiar daca proiectul a fost dat se mai pot face modificari.

--------------------------------------------------------------------

PREZENTARE PROIECT

Proiectul este realizat la initiativa echipei COLOSSEUM IASI.
Proiectul este necesar pentru dezvoltarea acestui sport, de a trece la o noua etapa – cea de atragere a publicului spectator si cel mai important, a sponsorilor. O competitie este mai frumoasa si atractiva atunci cand este mai echilibrata, ofera sanse mai multor echipe si in acelasi timp, mai mult suspans pana la finalul ei (pana la ultimul meci).


Argumente
• nu exista riscul ca una dintre participante sa se desprinda in castigatoare prea devreme si astfel campionatul sa-si piarda din interes;
• nu vor mai fi jocuri de culise pe perioada desfasurarii campionatului (toate echipele au sanse de accedere in playoff, iar formatiile de pe primele doua locuri nu mai au interesul de a incerca sa "caute sprijinul" unor jucatori de la alte echipe pentru castigarea celor 3 puncte);
• desfasurarea campionatului va fi lipsita de acele scandaluri/jocuri de culise/intrigi ce apar la meciurile echipelor favorite la titlu (indiferent ce se intampla in campionat, au sansa in playoff sa dovedeasca ca sunt mai buni);
• existenta unui w-end al semifinalelor si finalelor Diviziei Galatice de Bahlui, va face din acest eveniment unul de nivel regional sau chiar national (pot fi invitati sponsori, reprezentati ai federatiei nationale de mini-fotbal, nume cunoscute din fotbalul Iesean sau national, reprezentanti ai presei, reprezentanti ai altor divizii de minifotbal etc.)
Proiectul va putea fi implementat incepand cu editia de campionat 2012/2013 si se va desfasura pe aceeasi arena ca si pana acum.

SISTEM DE DESFASURARE PROPUS

Tip: playoffs
Numar de echipe: 12
Numar de echipe CARE SE POT califica in playoffs: 6
Cum se desfasoara:
“Primele 6 echipe clasate la finalul campionatului, dupa cele 3 tururi, se vor califica in playoffs si vor juca in felul urmator:
1. Echipele clasate pe primele doua locuri la terminarea campionatului vor fi calificate in semifinale unde vor fi capi de serie;
2. Echipele clasate pe locurile 3 - 6 se vor lupta pentru celelalte doua locuri din semifinale dupa urmatorul sistem: cele patru echipe vor fi repartizate prin tragere la sorti in doua intalniri tur-retur (in cadrul respectivelor intalniri departajarea se va face prin:
a. rezultatele directe din cele doua intalniri din playoff;
b. rezultatele directe din meciurile de campionat;
c. lovituri de departajare;
3. Primele 2 clasate se alatura in semifinale celorlalte;
4. Meciurile din semifinale se vor desfasura in doua manse, iar departajarea echipelor se va face prin:
a. rezultatele directe din meciurile semifinale;
b. lovituri de departajare;
5. Echipele calificate merg in finala pentru castigarea campionatului;

Pentru un spectacol total si atragerea spectatorilor semifinalele se pot desfasura sambata iar finala duminica.
Pentru a avea un impact cat mai mare finala se poate programa seara (ora 20) si chiar face un parteneriat cu o televiziune locala sau radio pentru transmiterea ei in direct. O alta optiune ar fi transmiterea in direct pe pagina de net http://www.campionateminifotbal.ro/ , bineinteles daca se fac modificarile necesare.
Cu o promovare bine pusa la punct vom atrage atat public (care lipseste cu desarfasire) cat si sponsori.


Prin implementarea acestui proiect vor beneficia:
ECHIPELE – prin cresterea sanselor la titlu, tinerea in priza a jucatorilor pana la final, meciuri tari inainte de turneul final si automat o mai buna pregatire si organizare.
SPECTATORII – vor vedea meciuri adevarate si nu regizate, suspansul va fi pana la ultimul meci deci si interesul va creste existand posibilitatea ca ultimul meci – FINALA – sa se dispute cu arena plina.
SPONSORII – vor avea mai multe meciuri la dispozitie prin care se vor putea face cunoscuti, mai mult public si chiar prezenta lor pe site-uri de specialitate.
ORGANIZATORII – prin atragerea mai multor echipe in Liga Magica si implicit cresterea gardului de notorietate atat local cat si national

----------------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. Sunt intru totul de acord, mai ales din cauza faptului ca pe final de campionat nu se mai respecta nicio regula privind transferurile. Jucatorii se plimbau de la o echipa la alta, in functie de sansele pe care le aveau echipele respective de castigare a campionatului sau a cupei. Si in plus, echipele de la locul 9 in sus (vezi situatia actuala din clasament) vor juca serios pana la final, pentru a prinde un loc 6 de play-off. Nu vor mai fi "meciuri de vacanta" in iunie, asa cum s-a intamplat in ultimii ani. In ceea ce priveste sistemul eu propun varianta care e la Vaslui, in judeteana. Echipele calificate intra in play-off cu un numar de puncte, in functie de pozitia din clasament; adica locul 1 intra cu 6 puncte, locul 2 cu 4 puncte s.a.m.d. Sistemul propus de voi cred totusi ca e mai bun, va dinamiza campionatul, iar orice echipa de pe locurile 3-6 poate avea sansa de a juca finala. Numai bine!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. robert il stii pe tipul asta care a comentat? joaca la noi?
    florin

    RăspundețiȘtergere
  3. ce ti-e si cu solidaritatea asta vasluiana!!!

    RăspundețiȘtergere